Chopin, céréales et dérivés

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  • Lire la suite19-09-2018AIDE A LA COMPREHENSION ET A L’APPLICATION DE L’ARTICLE FIDELITE DES NORMES ANALYTIQUES Jacqueline Lebrun et Experts de la commission V30 A

    AIDE A LA COMPREHENSION ET A L’APPLICATION DE L’ARTICLE FIDELITE DES NORMES ANALYTIQUES Jacqueline Lebrun et Experts de la commission V30 A
    LA FIDELITE D’UNE METHODE :
    UN INDICATEUR DE QUALITE DE CELLE-CI.
    Telle que représentée dans les normes, la fidélité regroupe plusieurs conditions comme, la répétabilité, la reproductibilité, les différences critiques qui constituent des indicateurs indispensables pour quantifier la variabilité de la méthode.
    Ce document a pour objet d’apporter une aide à l’interprétation des paramètres de fidélité publiés dans les modes opératoires
    normalisés pour une utilisation adéquate de ceux-ci.
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  • Lire la suite17-09-2018Join us at IBA, in Munich, Germany September 15-20

    Join us at IBA, in Munich, Germany September 15-20

    Lieu du salon : Munich, Germany
    Date de début du salon : 15-09-2018
    Date de fin du salon : 20-09-2018

    CHOPIN Technologies showcases solutions for the quality control of flours and dough at IBA 2018 – Hall B5, #131

     

    Gluten-free, Clean label, Whole grain, High fiber, Salt reduction, Sugar reduction, Frozen dough, are all trends challenging the Bakery industry.

    CHOPIN Technologies advanced analyzer solutions will help you find the right recipes to meet these trends. They are important aids for accelerating the definition of new product formulations meeting these new customer demands. 

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  • Lire la suite07-09-2018SDmatic : a rapid method to determine starch damage in Sorghum

    SDmatic : a rapid method to determine starch damage in Sorghum
    J. D. Wilson, R. C. Kaufman, B. W. Seabourn, A. L. Galant, and T. Herald

    USDA-ARS, Grain Marketing and Production Research Cente1; Manhattan, Kansas, USA

     

    As a major component of cereal grains, including sorghum, starch plays an important raie not only in grain development but also in post-harvest processing and end-product quality. Since milling can lead to the inadve1tent disrnption of starch granules, negatively affecting dough rheology, monitoring of starch damage is an impo1tant part of flour formulation. As the existing methods for quantifying starch damage are time-consuming, an alternative non-enzymatic methodology was sought. This study described the use of SDmatic-an instrnment developed for determining starch damage in wheat flour -for assessment of sorghum flour via generation of a standard calibration. 

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